Ungdomsverksamhet

Ungdomsverksamhet


Vår ungdomsverksamhet och aktiviteter 2022

Veckoträning/bangolfaktivitet, måndagar maj-aug

Intresserad?
Ring eller SMS:a till Carina med namn och ålder, så kontaktar hon er. Vi tar emot i mån av plats. 
Du kan börja när som helst under säsongen, men vi vill gärna att Du meddelat att du vill komma i förväg, så vi kan ta hand om dig på bästa sätt och  som sagt, vi vill vara säkra på att det finns plats för dig. 

Prova på?
Du har möjlighet att prova på tre tillfällen. Kontaktuppgifter hittar Du nedan. Då detta är en familjesport, så ser vi gärna att föräldrar är med och lär, samtidigt,

Kostnad?
Pris: 200 kr (ger gratis spel och träning helas säsongen, samt andra förmåner)

När och hur?
På måndagar är det för alla mellan 8-16 år. Vi samlas på altanen senast 17.45 och håller normalt på till 19.15 . Efter den tiden brukar de äldre fortsätta till 20.45. Du får alltid ett SMS inna tränining, somen påminnelse. Vi startar upp den i maj och slutar den i september. 

Utrustning och klädsel?
Du får låna utrustning och den som vill, får hjälp att köpa egen.
Kläder efter väder, sportkläder och främst sportskor, är viktigt. Smdig klädsel gäller och vi rekommenderar mjukis byxor, framför jeans. Mer om detta på plats.

Föräldrar?
Vi ser gärna att föräldrar eller annan vuxen är med och tränar med sina barn, till en början, så man får insyn i sporten och att ungdomarna känner sig trygga.  Ibland går man med i gruppen och ibland tränar vi vuxna tillsammans. På så sätt lär vi känna varandra och ni får en liten störres insyn i bangolfen, som verkligen är en generationssport. 
Vi kallar till föräldramöte och har alltid en avslutsaktivitet, där med släkt och vänner bjuds in.

Inställd träning?
Vi har som mål att aldrig ställa in en träning, oavsett väder och att alltid skicka ett SMS, innan träning. Vi har inte ställt in på många, många år.

Mer om vår verksamhet
Varje år försöker vi köra bangolfträning/bangolfskola för ungdomar mellan 9-15 år. Vi har oftast  läger hemma och även på annan ort. När man hållit på ett tag, kan det hända att man vill tävla, oftast börjar man med en klubbtävling, innan man åker i väg till annan ort. Det roligaste brukar vara när man får chansen att samtidigt träffa andra ungdomar i Sveriges avlånga land, som man kanske tidigare träffat på ett läger. Det är inget tvång med tävlingar, då det viktigaste är att man har kul!
Vi har en policy, som gäller trygghet i vår Ungdomsverksamhet. Det är Svenska Bangolfförbundets tolkning av Idrotten vill, ett styrande dokument från Riksidrottsförbundet. Målet med policyn är att såväl barn/ungdomar, deras föräldrar, tränare och klubb, ska känna sig trygga. Du når dokumentet i vänstermariginalenMan räknas som ungdom till det år man fyller 15 och junior till 19 år.
Läs mer nedan om hur Du kontaktar oss, om aktiviteter och hur Du anmäler dig.

Vår ungdomskommitté och kontaktuppgifter
Består för närvarande av Felicia Vikström, Jacob Lindström, Alva Öhman, Ture Rodling och Carina Lindström. Vi nås på epost ungdom@ubgk.se Kom gärna med idéer och förslag om vad Ni vill vi ska hitta på.
Vår ungdomssamordnare, Carina Lindström, kontaktas enklast på 070-643 9977 

Sociala medier
Följ vårt instagramkonto "umeabgk"
Vår oficiella Facebook "hedlundaminigolf"
Vår interna Facebook = för alla medlemmar "umeabgkmedlemmar"

Andra aktiviteter under 2022

Klubbtävlingar och trivselgolf
Alla är välkomna att vara med på trivselgolfen, som är nu och då, oftast onsdagar. . Ofta brukar då ungdomarna träna med varandra och vi äldre med varandra.Vi har även klubbtävlingar , oftast på onsdagar och någon av helgdagrana. Dessa är för det mesta anpassade för de som inte tävlar så mycket bl.a. med Handicap. Ingen licens behövs. I vår kalender ser Du våra aktiviteter. 

Sommar ungdomsläger för ungdomar i Sverige
Man brukar kunna följa  Svenska bangolfförbundets Facebooksida för ungdomar "Lär dig spela bangolf" för att få veta mer om vad som händer.

Distriktsläger
För de som tränat under sommaren ordnas minst ett sagläger. Ungdomar från hela distriktet brukar träffas, allt från Skellefteå i norr och Sundsvall i söder och Sollefteå från väst. I år blir det i Skellefteå, där Nordsvenska Mästerskepen spelas.

Umeå nationella tävling
Har vi varje år.  Vi räknar med att genomföra tävlingen den 18-19 juni på vår vita EB-bana. Det är en bra möjlighet att få spela mot ungdomar i andra klubbar är att spela denna tävling eller andra Nationella tävlingar. Man behöver inte spela på båda. Tävlingen kräver licens och klubbkläder, men det är lätt fixat, bara man anmäler sig någon vecka i förväg. Licensen kostar 100 kronor.

Ungdoms SM i Hofors 28 - 30 juli
Hit kommer spelare från hela Sverige. Vi brukar alltid ha några av våra ungdomar som  spelar och vi har ledare på plats som stöttar. Finns även öppen klass, vilket innebär att även kan spela på vanliga hinder istället för tävlingshinder. 

Nordsvenska mästerskapet i Skellefteå 13 -14 augusti.
Även detta en bra möjlighet att få spela mot ungdomar i andra klubbar. I år spelas det i Umeå på våra filtabanor. Detta är den tävling som vi har som fokustävling för alla ungdomar i distriktet, då det är ett bra tillfälle att träffas. Ungdomar kan välja att spela på svåra eller lätta hinder. Vi räknar vi att det är många från oss som spelar. 

Klubbmästerskapen i augusti
I slutet av säsongen brukar vara ett bra tillfälle att tävla på, om man aldrig tidigare provat. Det spelas KM både på filt  och EB (individuellt och par). 

Höstlövet - Läger under höstlovet v44 i Eskilstuna
Årets höjdpunkt för många! Gemensamt läger och utbildning för ungdomar och juniorer, under v 44, som anordnas av Svenska Bangolfförbundets Ungdomskommitte (RUJK) Vi åker gemensamt från vårt distrikt i Nord med tåg till Eskilstuna. Lägret är viktigt för att få lära känna fler som håller på med sporten, men även att få träna inomhus på vintern. Klubben står kostnad för förälder som föjer med, då ett par medföljande föräldrar, är en förutsättning, för att kunna skicka delatagare. Info skickas ut, när inbjudan kommer till klubben.

Vinterträning
Vi försöker träna inomhus på vinter.  Efter jul åker vi och tränar i Övik, i EFS-kyrkan i Gullänge, på deras minianläggning. Den beståer av sex filtbanor, som kan byggas om till arton banor. Kanske vi även åker till Skellefteå någongång, då de har EB.


  • Skribent: Johan Eklund
  • Uppdaterad: 2022-12-31