• Av Johan Eklund

Ett lyckat SM i bangolf är nu till sin ända!

SM spelades både i lagspel (vanliga rundor) och matchspel (endast banvinster). Klubben hade tio spelare som deltog, det blev ingen medalj den här gången, Umeås förstalag i herrklassen var dock väldigt nära då de var två ynka slag ifrån bronspengen.

Bäst i klubben på slagspel var Anders Eriksson på plats 8 och Jacob Lindström på plats 10. I matchspelet tog sig Jacob Lindström sig längst, men förlorade kvartsfinalen, mot finalisten Elias Elfving. Överraskade i matchspelet gjorde vår nybörjare Malin Vikström, som förlorade sin första match i ”sudden death”, mot den näst bäst junioren på damsidan i slagspelt. Bra insats! Sist men inte minst, måste vi nämna Theodor Vikström, som trots sin ringa ålder av 14 år valde att ställa upp i SM. Han gjorde en bra insats och har utvecklats snabbt, tack vare idog träning.

Vi hade också många juniorer, fostrade i Umeå BGK, som fick framstående placeringar. Att just våra Europabanor och vår genuina ungdomsverksamhet har hjälpt samtliga till en plats landslaget, är vi otroligt stolta över.  I slagspelet vann Alva Kvarnström guldet på damjuniorsidan guldet och startade SM med ett varv med nitton slag! Lina Lennestål hamnade på fjärde plats. På herrjuniorsidan tog Ture Rodling en andra plats. Alva Öhman är ytterligare en Umeåprodukt, som nu blivit senior och tog en femte plats i slagspel. Att sen Alva Kvarnström tog hem guldmedaljen i matchspel var ju extra roligt.

TV sände både slagspelets final (i SVT play) och matchspelet i SVT.
VK/VF har även gjort reportage i samband med SM:
- Intervju inför om vad tjusningen är med bangolf med Carina Lindström (anm. Artikeln kan vara låst)
- Intervju efter 19 varvet med Alva Kvarnström (anm. Artikeln kan vara låst)

På Svenska Bangolfförbundets hemsida, finns även där reportage
- https://www.bangolf.se/svenska-mastarna-dominerade
- https://www.bangolf.se/sm-i-umea-juniorframgangar-i-matchspelet

Tillbaka till föregående sida