Ungdomsträning

Vi hänvisar i första hand nybörjare till Bangolfskoj  Läs mer om Bangolfskoj här!

Ungdomsträning - för dig som är  ca 11-18 år eller yngre om du känner att du kommit längre i din utveckling.  Vi  tar vi en dialog med våra tränare om det är i ungdomsträningsgruppen, vuxengrupp eller i Bangolfskoj du passar bäst.  Vi tar emot i mån av plats.

Måndagar kl 18.30-19.45 med drop in från 18.15 från den 20 maj - tom 10 september.

Intresserad?  

Ring, mejla eller SMS:a till Carina med namn och ålder, så kontaktar hon er. Vii vill gärna att Du meddelat att du vill komma i förväg, så vi kan ta hand om dig på bästa sätt och  som sagt, vi vill vara säkra på att det finns plats för dig. 

Prova på?
Du har möjlighet att prova på tre tillfällen. Kontaktuppgifter hittar Du nedan. Då detta är en familjesport, så ser vi gärna att föräldrar är med och lär, samtidigt.

Kostnad?
Pris: 300 kr inkl spel utomhus. (ger gratis spel och träning, samt andra förmåner)

Vinterträning
From 2023 har vi Pumpen, vår träningsanläggning på Västerslätt, med 6 banor som kan byggas om till 18 banor. Aktuella tider kommer att finnas under aktiviteter/kalender.  För alla träningar gäller att du får ett SMS innan, som vi vill att du svarar på, om du tänkt dyka upp.

Utrustning och klädsel?
Du får låna utrustning och den som vill, får hjälp att köpa egen. Kläder efter väder, sportkläder och främst sportskor är viktigt. Smidig klädsel gäller och vi rekommenderar mjukis byxor, framför jeans. Spelar man inomhus, är det inomhusskor som gäller. När du bestämt dig för att fortsätta med bangolf, förväntas du köpa en svart hoodie och två träningströjor (vit och/eller avrt) där klubben står kostnad för trycket. Kläderna har du på dig när du är på banan och vid läger . Vid tävling likaså, men då får du även låna en lila  och resor.  Svarta enfärgade short/byxor med fickor, är också en del i tävlklingsdräkten, men det är inte tvingande. Mer om detta på plats.
Föräldrar?
Vi ser gärna att föräldrar eller annan vuxen är med och tränar med sina barn, till en början, så man får insyn i sporten och att ungdomarna känner sig trygga.  Ibland går man med i gruppen och ibland tränar vi vuxna tillsammans. På så sätt lär vi känna varandra och ni får en liten störres insyn i bangolfen, som verkligen är en generationssport.  Vi kallar till föräldramöte och har alltid en avslutsaktivitet, där med släkt och vänner bjuds in.

Inställd träning?
Vi har som mål att aldrig ställa in en träning, oavsett väder och att alltid skicka ett SMS, innan träning. Vi har inte ställt in på många år.

Vilka möter du på plats? 
Huvudkedare på plats är Jacob Lindström, Felicia Vikström och Ture Rodling.

Carina Lindström är ungdomssamordnare och kontaktas enklast på 070-643 9977 eller via mejl till  ungdom@ubgk.se 

Vill du veta mer om aktiviteter som passar våra ungdomar?
Läs mer under fliken Ungdom - andra aktiviteter för ungdom 

Vill du veta mer om bangolf, regler utrustning, vad en förälder kan tänkas bidra med
På distriktets hemsida, nsbgf.se , hittar de massor med matnyttig information.  Kolla in flik "Föräldrar "och "Om bangolf" om du vill förstå dig på sporten lite snabbare.

 

 

 

 


  • Skribent: Carina Lindström
  • Uppdaterad: 2024-05-14