Andra aktiviteter för ungdom

Trivselgolf, medlemsträning och klubbtävlingar. 
Onsdagar på sommaren varvar vi normalt mellan olika aktiviteter. Trivselgolfen, kan alla vara med på och då kan man ta sina föräldrar eller andra som vill prova på. Ofta brukar då ungdomarna träna med varandra och de vuxna med varandra. Det gäller även träningar som vi har på onsdagar, som är mer utifrån ett “vuxen*perspektiv,  men ungdom kan hänga på om man känner att det passar. Ledarna är normalt inte ledare, utan är själva där för att träna. Vi har även klubbtävlingar, oftast på onsdagar och någon av helgdagarna. Dessa är för det mesta anpassade för de som inte tävlar så mycket bl.a. med Handicap. Ingen licens behövs. Under “Aktiviteter” i menyn kan du läsa mer och i vår kalender syns tider mm. aktiviteter. 

Distriktsläger
För de som tränat under sommaren ordnas oftast minst ett läger under sommarenr. Ungdomar från hela distriktet brukar träffas, allt från Skellefteå i norr och Sundsvall i söder och Sollefteå från väst. I år blir det i Sundsvall, där Nordsvenska Mästerskepen spelas.

Ungdomsläger SOMMAR där ungdomar från hela Sverige deltar. 
Man brukar kunna följa Svenska bangolfförbundets Facebooksida för ungdomar "Lär dig spela bangolf" för att få veta mer om vad som händer. Lägret är alltid på samma plats som Ungdoms SM spelas och lägret är oftast i maj/juni.

Ungdoms SM 
Hit kommer spelare från hela Sverige. Vi brukar alltid ha några  av våra ungdomar som  spelar och vi har ledare på plats som stöttar. Finns även öppen klass, vilket innebär att även kan spela på vanliga hinder istället för tävlingshinder. 2024 spelas det i Värmland på Skohalls banor i närheten av Karlstad.

Nationell tävling i Umeå  och andra platser
Varje år anordnar Umeå Nationell på minst ett av våra underlag, filt eller EB. Under 2024 kommer vi att ha tävling på EB den 25-26 maj och på filt den 24-25 augusti. Andra klubbar anordnar också Nationella tävlingar (se mer på Svenska Bangolfförbundets hemsida) UMeå BGK priorterar alltid att få med så många som möjlig till DM eller Nordsvenska Mästerskapen som det också kallas.

DM/Nordsvenska mästerskapet 
Även detta en bra möjlighet att få spela mot ungdomar i andra klubbar. Detta är den tävling som vi har som fokustävling för alla ungdomar i distriktet, då det är ett bra tillfälle att träffas. Ungdomar kan välja att spela på svåra eller lätta hinder. Vi räknar vi att det är många från oss som spelar. 2024 spelas det i Sundsvall på filtbanor 17-18 augusti.

Klubbmästerskapen i augusti - september
I slutet av säsongen brukar vara ett bra tillfälle att tävla på, om man aldrig tidigare provat. Det spelas KM både på filt och EB (individuellt och mixed/par).

Höstlövet - Läger under höstlovet v44 i Eskilstuna. 
Årets höjdpunkt för många! Gemensamt läger och utbildning för ungdomar och juniorer, under v 44, som anordnas av Svenska Bangolfförbundets Ungdomskommitte (RUJK) Vi åker gemensamt från vårt distrikt i Nord med tåg till Eskilstuna. Lägret är viktigt för att få lära känna fler som håller på med sporten, men även att få träna inomhus på vintern. Klubben står kostnad för förälder som föjer med, då ett par medföljande föräldrar, är en förutsättning, för att kunna skicka delatagare. Info skickas ut, när inbjudan kommer till klubben.

Vinterträning.
Vi tränar under vintern, främst på vår träningansläggning. Ibland bjuder vi in andra klubbar till dagläger eller åker iväg. 

Snöflingan - tävling där ungdomar från hela Sverige deltar. 
Går av stapeln under feb- mars. En tävling där man bildar lag med andra från distriktet.  Mer om det när det är aktuellt.

Vill du veta mer om bangolf, regler utrustning, vad en förälder kan tänkas bidra med
På distriktets hemsida, nsbgf.se , hittar de massor med matnyttig information.  Kolla in flik "Föräldrar "och "Om bangolf" om du vill förstå dig på sporten lite snabbare.


  • Skribent: Carina Lindström
  • Uppdaterad: 2024-01-29