Andra aktiviteter för ungdom

Trivselgolf, medlemsträning och klubbtävlingar. 
På onsdagar varvar vi normalt mellan olika aktiviteter. Trivselgolfen, kan alla vara med på och då kan man ta sina föräldrar eller andra som vill prova på. Ofta brukar då ungdomarna träna med varandra och de vuxna med varandra. Det gäller även träningar som vi har på onsdagar, som är mer utifrån ett “vuxen*perspektiv,  men ungdom kan hänga på om man känner att det passar. Ledarna är normalt inte ledare, utan är själva där för att träna. Vi har även klubbtävlingar, oftast på onsdagar och någon av helgdagarna. Dessa är för det mesta anpassade för de som inte tävlar så mycket bl.a. med Handicap. Ingen licens behövs. Under “Aktiviteter” i menyn kan du läsa mer och i vår kalender syns tider mm. aktiviteter. 

Ungdomsläger SOMMAR där ungdomar från hela Sverige deltar. 
Man brukar kunna följa Svenska bangolfförbundets Facebooksida för ungdomar "Lär dig spela bangolf" för att få veta mer om vad som händer.

Distriktsläger Sundsvall 11-12 juli. (Inställt)
För de som tränat under sommaren ordnas minst ett sagläger. Ungdomar från hela distriktet brukar träffas, allt från Skellefteå i norr och Sundsvall i söder och Sollefteå från väst. I år blir det i Sundsvall, där Nordsvenska Mästerskepen spelas.

Nationell tävling i Umeå  
I år  står vi som arrangör av stora SM och är med på SM-veckan sista helgen i juni. Du kan läsa mer på andra ställen på hemsidan.

Ungdoms SM i Uddevalla  27 - 29 juli.
Hit kommer spelare från hela Sverige. Vi brukar alltid ha några  av våra ungdomar som  spelar och vi har ledare på plats som stöttar. Finns även öppen klass, vilket innebär att även kan spela på vanliga hinder istället för tävlingshinder.

Nordsvenska mästerskapet i Sundsvall 12 -13 augusti.
Även detta en bra möjlighet att få spela mot ungdomar i andra klubbar. I år spelas det på Sundsvalls äventyrsgolfbanor , även kallat MOS. Detta är den tävling som vi har som fokustävling för alla ungdomar i distriktet, då det är ett bra tillfälle att träffas. Ungdomar kan välja att spela på svåra eller lätta hinder. Vi räknar vi att det är många från oss som spelar.

Klubbmästerskapen i augusti
I slutet av säsongen brukar vara ett bra tillfälle att tävla på, om man aldrig tidigare provat. Det spelas KM både på filt och EB (individuellt och par).

Höstlövet - Läger under höstlovet v44 i Eskilstuna. 
Årets höjdpunkt för många! Gemensamt läger och utbildning för ungdomar och juniorer, under v 44, som anordnas av Svenska Bangolfförbundets Ungdomskommitte (RUJK) Vi åker gemensamt från vårt distrikt i Nord med tåg till Eskilstuna. Lägret är viktigt för att få lära känna fler som håller på med sporten, men även att få träna inomhus på vintern. Klubben står kostnad för förälder som föjer med, då ett par medföljande föräldrar, är en förutsättning, för att kunna skicka delatagare. Info skickas ut, när inbjudan kommer till klubben.

Vinterträning.
Vi hoppas få ti
llgång till en inomhusanläggning för spel under vintertid. I väntan på den, kommer träningstillfällen att anordnas på annan ort. Vi återkommer med information.


  • Skribent: Carina Lindström
  • Uppdaterad: 2023-06-28